BLOG ZA TEBE

Prođoh Bosnom, a i Hercegovinom - Selma Rustempašić

Dana 11.03.2022. godine, u Kristalnoj sali općine Bugojno je održana promocija knjige „Prođoh Bosnom, a i Hercegovinom“ autora Selme Rustempašić.

Na promociji su učestvovali:

Đenana Imširpašić - promotor
Hanka Behlulović – promotor
Orhana Keserović - promotor
Amira Bašić - moderator
Selma Rustempašić – autor

Ova knjiga predstavlja svojevrstan vodič kroz kulturno-historijsku baštinu Bosne i Hercegovine, kojim je autorica nastojala akcentirati najznačajnija mjesta i spomenike koje je moguće posjetiti, istražiti i doživjeti. Tu se naročito izdvajaju nacionalni spomenici i prirodne ljepote  rasprostranjene širom BiH. Motivi i opisana mjesta su prilagođena interesovanju običnog čitaoca, ali i entuzijastima i istraživačima kako kulturno-historijskog naslijeđa, tako i drugih znamenitosti.





O autoru:
Selma Rustempašić je rođena 13.07.1978 godine u Bugojnu. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu je završila Odsjek za Historiju. Radi kao profesor Historije u srednjim školama u Novom Travniku i Travniku. Proučava i istražuje mnogobrojne aspekte historijskih činjenica i pojava. Autor je mnogih tekstova o historijskom naslijeđu naše zemlje. Bila je mentor učenicima prilikom nastajanja filmova o stećcima, jevrejskom groblju u Travniku i dr.