BLOG ZA TEBE

Četiri parole i dva ljubavna stiha - Vahid Duraković

U organizaciji Gradske biblioteke JU KSC Bugojno, dana 11.03.2022. u Kristalnoj sali općine Bugojno je održana promocija knjige kratkih priča „Četiri parole i dva ljubavna stiha“ autora Vahida Durakovića. Ova knjiga je na konkursu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo za 2021. godinu, za neobjavljena djela savremenih autora izabrana među 15 najboljih od pedeset  prijavljenih rukopisa.

Izdavanje knjige je finansirala Fondacija a izdavač je Planjax, Tešanj. Urednik knjige je prof.dr. Nedžad Ibrahimović. Dizajn naslovnice i korica je radio Belmin Bečić.

Na promociji su učestvovali:

prof.dr. Tina Laco - promotor

prof.dr. Nedžad Ibrahimović - promotor

Sanel Ugarak - moderator

Vahid Duraković - autor

„Teško bi bilo u našoj književnosti pronaći pisca koji je toliko zainteresiran za krucijalne probleme naše savremenosti, a koji ih zna tako uvjerljivo pokazati i vješto ispričati, kao što je to uradio Vahid Duraković u ovoj knjizi.“ - Nedžad Ibrahimović





O autoru:
Vahid Duraković rođen je 1971. godine u Bugojnu. Na FPN Sarajevo je na Odsjeku sociologije diplomirao 2000. godine, a zvanje magistar dramaturgije je stekao 2018. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Autor je nekoliko knjiga, kao i više nagrađivanih dramskih tekstova i filmskih scenarija.