BLOG ZA TEBE

Izložba slika - Selmir Mulasmaić


Dana 27.09.2019. godine, u Umjetničkoj galeriju KSC-a Bugojno je otvorena 4. samostalna izložba Selmira Mulasmaića. Izložba nosi naziv „Akvareli“ i prodajnog je karaktera. Na otvorenju izložbe su nastupili i mladi muzičari Iman Hadžiabdić i Lamija Fuka. Na izložbi je postavljeno ukupno 20 slika, a posjetioci će moći u narednih 7 dana da je posjete.

Iz uvodne riječi umjetnice Sabine Redžić izdvajamo sljedeće: Motivi koji inspirišu ovog mladog umjetnika crpljeni su iz svijeta koji ga okružuje.Kratak stvaralački rad iznjedrio je veliki broj portreta, pejzaža i drugih motiva. Umjetnici često žive na prelazu između više grupa i više oblika mišljenja. Mulasmaić kao umjetnik samo je ruka koja izvršava. Na kraju svega samo je važan odnos između onoga što stvara, njega i zajednice koja ga okružuje, one koja ga je oblikovala i poučila.





















O autoru:
Selmir Mulasmaić je rođen10.05.1994. godine u Bugojnu. Ljubav prema slikarstvu se javila još u osnovnoj školi, a posljednjih godina ozbiljnije se posvetio likovnom stvaralaštvu. Njegov slikarski uzor koji ga je motivisao za rad je slikar Mulo Agić. Najviše voli slikati portrete, ali slika i druge teme koristeći tehniku akrilnog spreja, ili neki druge materijale. Veliku podršku za njegov rad daje mu porodica. Do sada je učestvovao na nekoliko zajedničkih izložbi, a 2015. godine organizovao je prvu samostalnu izložbu. Pored slikarstva voli i sport, a posebno košarku.