BLOG ZA TEBE

Djeca i prava u okrilju FEDRINOG teatra - Vernesa Manov


Dana 30.11.2016 . godine je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana promocija knjige Djeca i prava u okrilju FEDRINOG teatra.
Autor ove knjige je pisac Vernesa Manov, a knjiga je nastala u okviru Multimedijalne radionice "ČAS U TEATRU" Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno.
Promocija je zaista bila svojevrsna ART BAJKA u kojoj je predstavljeno stvaralaštvo najmlađih Teatra FEDRA Bugojno kojima su se pridružiti gosti, djeca - autori crteža i tekstova u knjizi, među kojima je i mlada pjevaćka zvjezda Marko Bošnjak. Djeca Art radionica Teatra Fedra Bugojno su počastili publiku predivnim emotivnim performansima, citatima iz predstava i knjige. 
Promotori knjige bile su profesorice Senada Milanović i Vedrana Kisić, te mladi iz redakcije programa "ČAS U TEATRU".
Razgovaralo se o knjizi, predstavama, životu na daskama koje život znače, i djeci i odrugim članovima u teatru FEDRA Bugojno.
Izdavać ove knjige je Teatar FEDRA Bugojno.
Knjiga je svojevrsni prikaz dosadašnjeg rada, od nastanka do danas u art radionicama Fedrinog teatra, ali pored toga sadržaj sačinjavaju dramski igrokazi za izvođenje u školama, vrtićima, centrima za odgoj i obrazovanje djece i dječijim teatarskim skupinama, te stručne tekstove o kreativnom razvoju djece i mladih nastavnog osoblja koje djeluje u svom pedagoškom radu i u ovom segmentu. Posebno mjesto zauzimaju u knjizi i crteži talentirane djece kao i njihove misli o životu, stvaralaštvu,odrastanju. 
Dodijeljene su zahvalnice svima koji su pomogli izdavanje ove knjige, kao i djeci iz Teatra FEDRA.