BLOG ZA TEBE

Đavolja posla - Predstava


Predstava Đavolja posla je nastala po tekstu Miroljuba Nedovića, u režiji Senade Milanović, a izvodi je teatar FEDRA iz Bugojna. Predstava je naišla na dobar prijem kod publike i igrana je u mnogim gradovima ( Laktaši, Banovići, Trebinje,Travnik, Županja, Vinkovci, Šid...), te na sceni teatra FEDRA u Bugojnu.

Rijeć je o komediji koja govori o životu glumca. Prikazuje odnos pozorišnog kritičara i glimca, u kojem se mogu vidjeti dobre i loše strane glumačkog života. 

Radnja predstave:
Suad Velagić u ulozi Jakše Pecarskog, pozorišnog kritičara, se konfromituje s Vojislavom Vučićem, glumcem, kojeg je utjelovio Amel Ugarak. Predstava dodatno dobija na dinamici zahvaljujući čistačici Radi, koju igra Ilhana Bušatlić. Na kraju predstave na sceni se pojavljuje ONA, đavalov izaslanik, koji predstavlja „nevidljivu ruku“ i koja ima zadatak da Vučiću pokaže i drugu stranu medalje. U ulozi đavolovog izaslanika je glumica Jasmina Mlaćo-Durek.

Predstava je nagrađena na: 44. Teatarskom festivalu BiH FEDRA 2016 (za najbolju scenografiju - Antonio Džolan, za najbolju režiju - Senada Milanović i za najbolju mušku ulogu - Amel Ugarak) i na 11. Interdisciplinarnom festivalu - Dani Malih stvari u Trebinju (nagrada za najbolju mušku ulogu - Amel Ugarak).