BLOG ZA TEBE

Likovna kolonija Bugojno 2017


U periodu 16.-20. januara 2017 godine, na lokaciji TSRC ,,Karalinka“ Bugojno održan je treći saziv Internacionalne likovne kolonije ILK 50x50, u organizaciji ULUSD-a (Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline). 

Koncept održavanja kolonije je bio zasnovan na kreativnom i edukativnom karakteru, što znači da su pored akademskih likovnih stvaralaca ućestvovali i mladi likovni talenti s područja grada Bugojna i Donjeg Vakufa. Oni su bili u ulozi učenika ali punopravnih članova kolonije. Pod vodstvom već afirmiranih stvaralaca i kreativnog rada, mladi talenti su stvorili poznanstva i prijateljstva koja će ih zasigurno ohrabriti u daljem radu i razvoju.

Akademski umjetnici: Nelisa (Nela) Bazdar, Dragana Đurđević, Nihad Ćosić, Maja Bajrić, Maja Skenderović.

Mladi likovni talenti: Luka Delać, Adam Al Zawahra, Mustafa Mlinarević, Emina Ramljak, Amila Balihodžić, Nećko Hadžiavdić, Nadin Sadiković, Sara Hamzakadić, Ružica Milićević.

Održavanje kolonije je bilo otvorenih vrata, što znači da su u toku njenog trajanja svi zainteresirani mogli da dođu, pogledaju ili razgovaraju s umjetnicima.

Oraganizator ,,3.ILK-a Bugojno 50x50“ je ULUSD, nosilac projekta i predsjednik je Adina Kero dok su članovi Husein Šljivo, Dženeta Hadžić i Selmir Mulasmaić.

Pokrovitelji projekta su FSMLU Sarajevo i Općina Bugojno.